Prikkabel kopen

U wilt een prikkabel kopen maar weet niet waar u terecht moet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een aanbieder van de prikkabels en u kunt bij ons de prikkabel kopen tegen zeer gunstige prijzen.

Graag nodigen we u dan ook uit om ons complete assortiment te bekijken. Wellicht zit er wel een geschikte prikkabel voor u tussen. Waar moet u op letten als u een prikkabel besteld? Is het snoer van rubber of plastic? Is de bedrading van koper of aluminium? Wat is de dikte van het snoer? Slechts een greep uit mogelijke vragen die bij u naar boven kunnen komen. Mogelijk is het interessant om te beginnen met het aanschaffen van samples bij verschillende aanbieders, zodat u heel concreet de kwaliteit van de prikkabels kunt vergelijken.

En mocht u ook nog interesse hebben in prikkabel verlichting, dan kunt u dat direct meenemen in uw vergelijking. Bestel bij verschillende aanbieders samples en kijk naar het vakmanschap waarmee de producten zijn gemaakt. Kijk daarnaast naar het licht dat uit de lamp komt: is het een prettig licht? En bij wijze van een praktijktest kunt u de lamp eens op de grond gooien. Doet de lamp het nog als voordat u de lamp op de grond gooide, of is er weinig van de lamp over. Wij zijn van mening dat u met onze lamp een topper in handen heeft. Maar uiteraard zijn we heel erg benieuwd naar uw mening.

Kijk voor het complete assortiment op onze productpagina

Een prikkabel kopen met gloeilampen is tegenwoordig wat minder populair. Er is namelijk een alternatief voor deze breekbare energievreters: de LED-lamp. Een prikkabel kopen met LED-verlichting is duurder, maar dat verdient u binnen de kortste keren terug. Ze zijn namelijk zeker 8 keer zuiniger zijn dan gloeilampen.

Bovendien hebben ze veel meer branduren dan de gloeilamp. U merkt uiteindelijk aan uw energierekening en uw portemonnee dat u er goed aan heeft gedaan om een priksnoer te kopen met LED-lampjes. Bovendien helpt u niet alleen uzelf ermee, maar ook het milieu. En niet te vergeten: uw feest wordt er prachtig door aangekleed.

Prikkabel kopen met LED-lampen

LED-lampen stralen een mooie, egale kleur uit. De kleuren komen veel mooier uit dan bij gloeilampen. Ze zijn door de plastic kap bijna onbreekbaar. LED-lampen kunnen wel tegen een stootje! Een prikkabel kopen met LED-lampen heeft dus veel voordelen boven prikkabels met gloeilampen.

lampen LED priklicht

Prikkabel kopen voor elke feestelijke gelegenheid

Juist omdat u zo kunt variëren met kleur, is de kabel bij elk feest in te zetten. U zult merken dat het gegarandeerd sfeerverhogend werkt. Speel met kleuren en geef elk feest een eigen uitstraling.

U kunt kiezen voor een bonte mix door alle kleuren te gebruiken. De kleuren rood, oranje en geel kunt u gezamenlijk laten branden voor een warm effect. De kleuren op zich zullen dit effect ook al geven. De kleuren blauw, paars en groen zijn de zogenaamde koelere kleuren. Blauw geeft een koel effect en paars heeft daarnaast nog eens een vervreemdend effect. Groen is koel, maar erg mooi bij groene decors zoals een kerstlandschap. Wilt u een prikkabel kopen, dan is het dus het slimste om vooraf te bedenken voor welke toepassing u de lichten wilt gebruiken.

Prikkabel kopen: wat is de beste keuze?

Hoewel prikkabels met gloeilampen niet veel meer in omloop zijn, kan het voor u toch moeilijk zijn om een prikkabel aan te schaffen. Een prikkabel kopen kunt u bij veel leveranciers, winkels en bouwmarkten. Hoe kunt u de prikkabel van diverse leveranciers vergelijken?

U kunt bijvoorbeeld kijken naar hoe de fitting op de kabel is bevestigd. Dit kan worden gedaan door handmatig schroeven aan de achterzijde van de fitting, waarmee hij op de kabel is geschroefd. Ook kunt u een prikkabel kopen met gegoten fittingen, die machinaal op de kabel zijn bevestigd. De gegoten fittingen zijn over het algemeen beter: ze leveren een veel constantere kwaliteit. En als u investeert in een prikkabel, mét LED verlichting en mét gegoten fittingen, dan weet u dat u lang van uw prikkabel gaat genieten. Goedkope prikkabels kopen kan aantrekkelijk zijn, maar als u gaat voor een lange levensduur, dan weet u dat u beter in kwaliteit kunt investeren.

Waar kun je een prikkabel kopen?

Priksnoer is een term waar u wellicht nog nooit van heeft gehoord, maar het is toch heel herkenbaar eenmaal uitgelegd. Prikkabels worden zo genoemd omdat de fittingen min of meer op het rubberen snoer zijn geprikt. Hierdoor kunt u de kabel heel goed gebruiken als feestverlichting. Qua verlichting gebruikt u (gekleurde) gloeilampen in combinatie met de prikkabels. Denk aan gele, rode, groene en/ of blauwe gloeilampen. Naast gloeilampen zijn ook led lampen beschikbaar voor dergelijke kabels.

Er zijn een hele hoop soorten lampen welke in een priksnoer gedraaid kunnen worden, maar waar kunnen we prikkabels kopen?

Soorten winkels

Er zijn verschillende soorten winkels waar prikkabel te koop wordt aangeboden. Natuurlijk kun je een prikkabel kopen bij verlichting specialisten, de meeste elektronica winkels, (web)winkels voor kabels en snoeren en vaak ook bij feestwinkels.

Als u zeker wilt zijn van goede kwaliteit en goede antwoorden op uw eventuele vragen dan kunt u het beste prikkabel kopen bij een gespecialiseerde webwinkel of een van de betere elektronica zaken. Als u al weet wat u nodig hebt dan is een feestwinkel een prima keuze.

Een kleine opsomming van de soorten winkels waar u terecht kunt voor prikkabels:
• Verlichting speciaalzaken
• Elektronica winkels
• (Web)winkels
• Feestwinkels

Waar op letten?

Wanneer u verlichting gaat kopen of alles wat daarmee te maken heeft dan is het natuurlijk verstandig om op een aantal zaken te letten. Wanneer u met stroomkabels werkt dan is het belangrijk dat er geen kortsluiting ontstaat door bijvoorbeeld kabelbreuk of andere mogelijke euvels welke zich voor kunnen doen.

Prikkabels zijn niet bedoeld als permanente verlichting. Priksnoeren past u toe op een lichtgroep met een aardlekschakelaar en wanneer de verlichting buiten wordt toegepast is het zaak een afdichtring om de fittingen te gebruiken. Bij een fitting blijft de afdichtring zitten nadat u de lamp verwijdert, dat scheelt een hoop werk wanneer u met regelmaat de lampen moet verwisselen. Vaak geldt dit alleen voor verhuurbedrijven.

Hieronder een aantal tips wanneer u een prikkabel gaat kopen:
• Let op het maximum vermogen van de lampen per fitting;
• Gegoten prikfittingen beschikken over een betere IP-waarde.

Kopen of huren?

Heeft u slechts eenmalig een priksnoer nodig? Dan is een prikkabel kopen overbodig, huren is namelijk ook mogelijk! Wilt u met regelmaat over deze verlichting beschikken omdat u zélf de kabels gaat verhuren of omdat u veel feesten organiseert, dan is kopen vanzelfsprekend de meest logische keuze.

Huren kan bij diverse feestwinkels, drive-in shows en diverse party verhuurbedrijven. Vergelijk altijd goed de prijzen, of u nu gaat kopen of huren, vergelijk bespaart vaak een leuk bedrag en geeft u een goede indicatie van de te maken kosten voor een volgende keer dat u priksnoeren nodig heeft. Uiteraard kunt u ook voor het huren contact met ons opnemen. Dan maken wij een scherpe prijs voor u op maat!

Lees de informatie op deze pagina nog eens op uw gemak door op een moment waarop u mogelijk geen verbinding heeft met internet

Download hier de tekst in PDF formaat